EC-TEC

EC-TEC

Концепцията за задвижване на Festool

EC-TEC = Повече мощност + интелигентност + работен живот

Спринтьорът разполага с уникална бързина, маратонецът с удивителна издръжливост, а тласкачът на гюле има огромни запаси от сила. Това, което е общо за всички, е перфектната подготовка за съответната дисциплина.

Точно според този принцип работи и специално разработената за Festool концепция за задвижване EC-TEC. Конкретно това значи:

 

Изключително издръжливо

Концепцията за задвижване EC-TEC дава необикновено разгръщане на силата при минимална възможна консумация на енергия. EC-TEC моторът работи без износващи се графитни четки и е изключително здрав без нужда от поддръжка.
EC-TEC Издръжливо
EC-TEC здрав

Изключително здрав

EC-TEC работи с постоянно следене на всички важни параметри като температура и обороти. Ако инструментът се доближи до критична област, ЕС-ТЕС автоматично намалява подаването на ток и мощността, за да го защити.

Интелигентно управление на задвижването

12 магнитни полюса задвижват в комбинация с интегрирана сензорика вътрешноразположеният ротор върху минимално пространство, по всяко време информират за актуалното състояние на ротора и гарантират по този начин равномерно движение на мотора и прецизно регулиране на оборотите. 
EC-TEC управление на задвижването
Festool EC-TEC конструкция на мотора

Индивидуална конструкция на мотора

EC-TEC означава максимална ефективност и производителност, работен живот и надеждност.  Съгласно тази философия Festool EC-TEC се използва само там, където за клиента има реална полза. Например в акумулаторните винтовърти от серия Т и С (без CXS), серия QUADRILL и QUADRIVE, като задвижване на махалните прободни триони CARVEX PS 420 и при акумулаторния перфоратор BHC 18.

Оптимално енергийно използване

EC-TEC се грижи не само за максимални мощности, но и се адаптира. Чрез специална мощностна електроника, която осигурява винаги точно толкова енергия, колкото изисква съответната работна ситуация и същевременно пести енергия и по този начин прави възможно постигането на значително повече мощност с едно зареждане на акумулаторната батерия. 
EC-TEC енергийно използване