Вашитите най-ценни инструменти са пръстите Ви.

Намалява риска от най-тежки наранявания от срязване – новата SawStop технология.


С молив изтеглете линия. Изкарване на инструменти от автомобила. Повдигнете винт от земята. От колко пръста можете да се откажете? Рискът от най-тежки наранявания при рязане се намалява. Докато се концентрирате върху Вашата работа, ние ще пазим Вашия най-ценен инструмент – Вашите пръсти.
Към каталога с продукти

В крайна сметка, не можете да си купите един или повече пръсти. Струва си тегло в злато! Изключително изобретение!

Това казват хората, които на живо са видели технологията SawStop.

"Ich kann mir keine bessere Tischkreissäge vorstellen, die ist der Oberhammer!"

Florian Handab, München

"Ich kann mir keine bessere Tischkreissäge vorstellen, die ist der Oberhammer!"

Florian Handab, München

"Ich kann mir keine bessere Tischkreissäge vorstellen, die ist der Oberhammer!"

Florian Handab, München

"Ich kann mir keine bessere Tischkreissäge vorstellen, die ist der Oberhammer!"

Florian Handab, München

"Ich kann mir keine bessere Tischkreissäge vorstellen, die ist der Oberhammer!"

Florian Handab, München

Рискът от най-тежки наранявания при рязане се намалява.


Ето как работи!

 • Интегрирана в настолен циркуляр интелигентната SawStop технология намалява риска от най-тежки наранявания при срязване.

 • Сърцето на технологията е патрон, който под действието на пружина избутва алуминиев блок към въртящия се циркулярен диск, ако той влезе в контакт с кожата на потребителя по време на работа.

 • Циркулярният диск спира за 5 милисекунди и се прибира в основата на машината. Това предотвратява сериозни наранявания при рязане.

 • Интелигентната електроника в системата за управление SawStop непрекъснато следи работното състояние на цялата система. Светлинна индикация показва текущото работно състояние на настолния циркуляр. Ако зеленият светодиод свети, SawStop защитата е готова да изпълнява функцията си.

 • За да се предотврати лъжливо активиране, преди да започне рязане, материалът трябва да се провери за електропроводимост, като се допре при неподвижен циркулярен диск. Ако червеният светодиод светне, значи материалът е мокър, механизмът е активен и може да се задейства грешно. При желание, SawStop защитата може да се изключва. Ако твоа е нужно, технологията трябва да се деактивира преди всяко ново рязане.

 • Ако защитата е била задействана, трионът може да бъде готов отново да се ползва само в няколко стъпки. Всичко, от което се нуждаете, е нов патрон и нов циркулярен диск: отворете капака, свалете стария диск и патрона и ги заменете с нов комплект - това е всичко. След това системата ще провери дали са монтирани правилно. Веднага след като светодиодът постоянно свети в зелено, работата може да продължи.

Всичко започна в едина американски хамбар в щата Орегон –

възникване на SawStop технологията.


Технологията SawStop първоначално е била разработена от д-р Стив Гас, който по-късно е основал компанията SawStop, един от водещите доставчици на циркулярни триони в САЩ. От юли 2017 г. американското предприятие е 100% дъщерно дружество на TTS групата. SawStop LLC продължава да снабдява американския пазар с висококачествени настолни циркуляри …

Пазим Вашето здраве –

какво стимулира нашите разработчици.

Най-високо качество и защитата на здравето на потребителите са двата важни движещи фактора за развитието на продуктите на Festool. Като се съобразяваме с тези критерии, ние проверяваме всички иновации и оценяваме използването на нови технологии, за да направим ежедневната Ви работа по-лесна, по-безопасна и по-ефективна. Искаме нашите потребители да знаят, че могат да разчитат на машините на Festool сега и в бъдеще, поради което нашите инженери вече работят по иновативни технологии за инструментите, които ще използвате през следващите години.

 • Здравословна работа в система.

  Заедно срещу праха.

  Здравословна, прецизна и пестяща време работа. За всяко приложение, клас прах и всяко място на работа Festool предлага безкомпромисна връзка между мобилна прахосмукачка и инструмент. Резултатът: Лесна и ефективна защита на здравето във всяка ситуация, чрез перфектно съгласувана система.