Взискателно

Добро не е достатъчно добър за нас
Стремеж да се направи нещо перфектно и да се постигне изключително качество. Това е типично за Festool. И това е толкова типично за нашия регион,  който е люлка на глобални лидери на пазара и скрити шампиони, където швабската изобретателност приземява в действие и реалност за  максимално качество на уникални продукти и услуги.

  Нашата история на успеха

  Ние сме горди с нашата 90-годишна фирмена история. Същевременно ние гледаме напред и постоянно се развиваме в едно глобално бъдеще, което все повече сближава нашия свят.

  Нашата цел е да гарантираме за всички производствени обекти идентичното качество според стандарта "Произведено в Германия". Всеки един от нашите заводи е специализиран в продуктите, които се произвеждат в него и работи според разработени в Найдлинген стандарти за качество. Това обединение от заводи осигурява нашия висок стандарт за качество. Днес ние произвеждаме 80 процента от продуктите си в Германия. Продуктите с голям обем на производство и продукти в малки количества се произвеждат в Чешка Липа. Нашият завод в Чешка Липа работи с идентични процеси и стандарти за качество и е специализиран в продуктите с голям обем на производство, за което допринасят благоприятните условия на този обект.

  Към Festool история

  Нашето изискване 

  "Когато нещо трябва да стане наистина добре, ние го правим сами." 

  Изречение, което казва всичко. Нашият стимул. Нашето изискване. И преди всичко: нашата страст. Никой не го е казвал по-ясно от основателя на нашата компания Готлиб Щол. При това още през 1925 г. Оттогава са изминали над 90 години – Festool обръща поглед към една уникална история на успеха с основополагащи открития и електрически инструменти. Нашата голяма страст е да правим продуктите все по-добри, а това е и нашият ежедневен стимул в работата. При това винаги оставаме верни на нашите основни принципи.

   
  Повече за нашите отличия
  Festool качество

  Качеството...

  ...не е нещо, което идва по подразбиране.

  Това важи и за нашите електрически инструменти: Във всеки етап на развитие нашите продукти биват подлагани на тежки, няколкоседмични тестове в практиката в нашите вътрешнофирмени тестови лаборатории и тестови станции. Така ние откриваме и отстраняваме още много преди серийното производство дори и най-малките слабости – неслучайно качеството не идва лесно. Ето защо не е случайност, че много от клиентите на Festool и днес работят с инструменти, които се продават от над 30 години.

  Festool качество
  Festool иновация

  Иновация

  Откриватели от страст

  Ние сме изобретатели и педанти от страст. Това показва и погледът към нашата история: През 1951 г. нашият RUTSCHER революционизира обработката на повърхности и става световен синоним на вибрационна шлайфмашина. През 1964 г. ние удивихме нашите потребители с първата комбинация от ръчен циркулярен трион и направляваща шина. Цялата 1976 г. премина под знака на липсата на прах: първата ексцентършлайф машина с интегрирано прахоизсмукване излезе на пазара. През 2006 г. дойде умната DOMINO свързваща система – уникално решение за свързване на мебелни части (вж. изображението). Със SYSTAINER ние от години се грижим за реда на работното място и на строителния обект. Всичко това не са случайни продукти, а резултат от дългогодишна работа по разработка и опита на нашите всеотдайни служители. Те осезаемо улесняват и подобряват ежедневната работа на нашите професионални потребители. Но дори и нашите най-добри продукти винаги могат да се подобряват, въпреки че вече спадат към класическото оборудване на много работилници – като напр. нашият потъващ циркулярен трион TS 55.

  Festool концепция за задвижване EC-TEC

  Спринтьорът разполага с уникална бързина, маратонецът с удивителна издръжливост, а тласкачът на гюле има огромни запаси от сила. Това, което е общо за всички, е перфектната подготовка за съответната дисциплина. Точно според този принцип работи и специално разработената за Festool концепция за задвижване EC-TEC. Какво конкретно значи това, ще разберете тук:

  Festool концепция за задвижване EC-TEC
  Festool - По-добре в система

  Система

  Festool - По-добре в система

  Systainer, електрически инструменти, прахосмукачки: ние събираме всичко, което се съчетава – умно и по уникален начин. Под мотото "По-добре в система. Перфектни в детайла." ние педантично разширяваме нашата каталожна и организационна система – естествено и тук с безкомпромисни изисквания към качеството. При това принадлежностите, консумативите и инструментите се съгласуват перфектно помежду си до най-малкия детайл. Така за нашите потребители се получава подреден работен процес, който позволява бърза и продуктивна работа, съкращава периодите на неефективност и намалява нуждата от допълнителна работа. 
    
      

  Festool - По-добре в система