Числа и факти

Festool – със здрави корени и в постоянен растеж: Всички числа, дати и факти за семейно управляваната традиционна компания.

Свързани с родното място - у дома по целия свят 
Ние сме една свързана с родното място компания. Нашите корени са в подножието на Швебиш Алб. По-точно казано: в градчето Вендлинген ам Некар. Тук е и седалището на нашата главна администрация. Други производствени местоположения има в отдалечения на 20 километра Найдлинген, в Илертисен и в Чешка Липа в Северна Чехия. По целия свят ние присъстваме в 68 страни и даваме работа на над 2700 служителя. В 25 страни имаме собствени дъщерни дружества – нашата експортна квота възлиза на 76 процента. Заедно с марката Tanos Festool е марка на TTS Tooltechnic Systems AG & Co.KG.

Конструирани за истински предизвикателства: Нашите електрически инструменти 
Свободата да претвориш идеята в дело. Да реализираш проект – без прекъсвания или повреди. В най-кратък срок, с максимална ефикасност и същевременно с максимално натоварване на тялото … има хиляди предизвикателства за модерния електрически инструмент. Нашите уреди са конструирани с цел да се справят с тези предизвикателства и да отговарят на най-високите изисквания – те убеждават чрез мощност, ергономия и дизайн. При всичките три дисциплини фокусът не е само върху въздействащия външен вид, а преди всичко върху предимството за потребителя. Това се вижда в резултата и се усеща в ръцете. Много от нашите уреди от години биват награждавани, например с наградата за продуктов дизайн на iF – направляващата шина FS, потъващият циркулярен трион TSC 55 или понастоящем нашето радио SYSROCK. Това ни кара да се гордеем.

1846 жители, 20 000 черешови дръвчета и една фабрика на годината
В подножието на Швебиш Алб, по-точно в Найдлинген, се намира нашето производствено местоположение. Не само че е разположено сред идилична природа, заобиколено от 20 000 черешови дръвчета, но и вече многократно е награждавано: наред с другото заводът в Найдлинген бе отличен в надпреварата на специализираното списание "Производство" с титлата "Фабрика на годината", по-специално за успешното претворяване на концепцията за строен мениджмънт, последователната философия за постоянно подобрение и високите стандарти за качество.